Juho Valkila vanerisydän

Juho Valkilan käsittelyssä Koskisen ohutviiluvaneri muuttuu moneksi

Puuseppä Juho Valkila on tehnyt ohutviiluvanerista tuotteitaan niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille jo yli 20 vuoden ajan. Valkilan yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu melkein mitä tahansa, mitä ohutviiluvanerista voi keksiä tai puulle voi kaivertaa: puisia käyntikortteja, kakkukoristeita, valokuvakaiverruksia, viinipullolaatikoita, valokuvatauluja, seinä- ja pöytäkalentereita tai vaikkapa personoituja kansioita. 

“Tämä on hyvin monipuolista vanerin käyttöä, vain mielikuvitus on rajana”, Valkila toteaa verstaaltaan Kyröskoskelta. “En itsekään enää muista kaikkia tuotteitani.”

Käsityötuotteessa eniten merkitsee laatu 

Valtaosa Valkilan asiakkaista on yritysasiakkaita, ja tuoteideat lähtevät monesti heidän toiveistaan. Juho Valkila kertoo huomanneensa Koskisen ohutviiluvanerin olevan parasta raaka-ainetta tuotteisiinsa, joissa laadulla on tärkeä merkitys. 

“Koskisen vaneri on äärettömän taipuisaa ja kestävää, hienopintaista tavaraa”, Valkila kuvailee. “Kun puhutaan esimerkiksi puisista käyntikorteista, laatu on siinä se juttu, jolla kilpaillaan, ei hinta.”

Valkilan puusepänverstaalla tuotteet valmistetaan alkuun nykyaikaisin menetelmin koneistamalla, mutta millintarkan, samettisen sileän puutuotteen viimeistelyn tekee ammattitaitoinen puuseppä aina käsityönä. 

Telkkarista, somesta ja ilmastokonferenssista tuttu

Valkilan tuotteet ovat voineet tulla tutuksi kotimaisten jännitysarjojen ystäville ihan huomaamattakin. Valkilan verstas nimittäin toimitti puiset ovikortit Hotelli Swan -sarjaan ja niitä pystyikin bongaamaan läpi sarjan niin hotellin vastaanottotiskillä kuin hotelliasukkaiden käytössä. 

Valkila on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä ja julkaisee tiuhaan tahtiin kuvia tuotteistaan. Kotimainen käsityö ja Valkilan innostus työhönsä inspiroivat monia. Eräskin Valkilan LinkedIn-julkaisu puisesta A4-kokoisesta kansiosta keräsi nopeasti kymmeniä tuhansia näyttökertoja. 

Kyröskosken verstaalta tuotteita on pistetty matkaan ympäri maailman. Esimerkiksi loppuvuodesta 2021 Glasgow’ssa järjestettyyn ilmastokonferessiin lähteneelle Karme Consultingille Valkila teki puiset käyntikortit, jotka ovat varmasti tehneet lähtemättömän vaikutuksen.  

Tutustu Valkila Oy:n nettisivuihin täällä.