Kuva: Puukoti Group

Puukoti Group Oy rakentaa Koskisen sahatavarasta kestäviä koteja

“Kuin asumisen lähiruokaa”, leikittelee järvenpääläisen Puukoti Group Oy:n toimitusjohtaja Simo Pitkälä yrityksen toiminta-ajatuksella. Puukoti Group tekee tehdasvalmisteisia puukoteja Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen ja Järvenpäähän. Yritys ostaa tontit, suunnittelee talot, luvittaa, rahoittaa rakennushankkeet sekä myy valmiit kodit. Lähes Kaikki kodit tehdään A-energialuokkaan ja lämpenevät maalämmöllä. 

“Meidän toimintaamme ohjaavia arvoja ovat ekologisuus, korkealaatuisuus, kohtuuhintaisuus ja kodikkuus. Olemme esimerkiksi sitoutuneet kymmenen vuoden takuuaikaan. Emme hae toiminnassamme pikavoittoja, vaan tavoitteenamme on olla tekemässä tätä sadan vuoden päästäkin”, Pitkälä sanoo. 

Puukoteja pienellä hiilijalanjäljellä

Pitkälän lähiruokasanaleikissä on aimo annos totuuspohjaa. Yrityksen talotehdas sijaitsee Järvenpäässä, jonne raaka-aineet toimitetaan mahdollisimman läheltä. Tuotteelle haetaan Joutsenmerkkiä, kaikki tavarat pyritään ostamaan läheltä ja hankinnoissa suositaan mahdollisimman paljon kotimaista. 

“Koskiselta saamme sahatavaraa läheltä, se kuljetetaan mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä”, Pitkälä kertoo. 

Yhteistyö on alkanut vuonna 2015 ja Koskisen sahateollisuudesta toimitetaan Puukodeille sahatavaraa, kuten esimerkiksi ulkoverhouspaneelit ja runkotavaraa. Pitkälän mukaan sijainnin lisäksi Koskisen kanssa yhteistyössä on luonnollisesti ollut vaikuttava tekijä myös sahatavaran hinta ja saatavuus. 

“Aina on saatu tavaraa. On saatu myös ratkaisuja, jos on ollut jotain haasteita. Palvelu on ollut kyllä hyvää”, Pitkälä kiittelee. 

Koskisen myyntipäällikkö Ari Elovaara komppaa Pitkälää: ”Puukodilla ovat olleet erittäin sitoutuneita meidän tuotteisiimme, ja olemme yhdessä kehitelleet uusia tuotteita heille.Heidän kanssaan on pidetty monet mukavat palaverit, ja aina on löydetty ratkaisu pulmaan tai kehityskohteeseen.”

“Meidän puurakentajien pitäisi pitää yhtä”

Puukoti Group on tullut markkinoille yli kaksi vuosikymmentä sitten. Pitkälä kertoo tuona aikana rakentamisen ja siihen liittyvien vaatimusten kehittyneen valtavasti esimerkiksi lupapuolella. Pitkälän mukaan nykykuluttajat puolestaan arvostavat eniten sijaintia, mutta kuluttajat ovat myös heränneet ekologisempaan ajatteluun rakentamisen osalta. 

“Rakentamisen hiilijalanjälki tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä tekijä, mutta siitä ei tiedetä, jos siitä ei kerrota. Puurakentajien on oltava aktiivisia kertomaan”, Pitkälä toteaa ja välittää toiveen muille puurakentajille. “Meidän puurakentajien pitäisi pitää yhtä. Sitä olen yrittänyt viestiä kilpailijoillekin, yhdessä voimme pitää vahvemmin puurakentamisen puolia.”

Ari Elovaara

Ari Elovaara

Myyntipäällikkö

+358 40 630 1049

ari.elovaara@koskisen.com