Metsäympäristö

Puunhankinnan periaatteet

Vastuullinen puunhankinta on Koskiselle ensisijaisen tärkeää. Koskisen puunhankinta huomioi metsäluonnon monimuotoisuutta ja elinvoimaa ja mahdollistaa metsän uudistumisen ja varmistaa, että puuta riittää raaka-aineeksi myös tuleville sukupolville. Koskisen käyttämä puu on valtaosin sertifioitua ja se hankitaan pääosin suomalaisilta yksityisiltä metsänomistajilta.

Lue lisää

Sertifioinnilla edistät kasvattamasi puun menekkiä

Sertifioinnilla varmistat, että metsässäsi toimitaan vastuullisesti ja sitoudut myös itse täyttämään metsäsertifioinnin kriteerit. Metsäsertifiointi osoittaa, että metsiä hoidetaan kestävästi.

Lue lisää

Metsäympäristöohjelma vahvistaa luontoa

Metsäympäristöohjelman luontoa vahvistavat toimenpiteet toteutetaan metsien käsittelyn yhteydessä. Metsäympäristöohjelman avulla metsänomistaja voi turvata metsänsä monimuotoista luontoa ja puuston elinvoimaisuutta muuttuvassa ilmastossa

Ohjelma on metsänomistajalle vapaaehtoinen ja täydentää PEFC-sertifioinnin monimuotoisuutta koskevia vaatimuksia. Metsänomistaja voi halutessaan tehdä luontoa vahvistavia toimenpiteitä myös ohjelmaa laajemmin.

Lue lisää