Sahatavara ja -jalosteet

Koskisen ensiluokkainen sahatavara valmistetaan tiheäsyisestä suomalaisesta kuusesta ja männystä. Perinteisen rakennussahatavaran ja jatkojalostetun puutavaran lisäksi valmistamme erilaisia asiakaskohtaisia täsmätuotteita rakennus- ja pakkausteollisuuden tarpeisiin.

Koskisen sahatavarassa tarjoamme laajan mittavalikoiman tarkalla mittapitävyydellä. Sahatavaran jatkojalosteita hyödynnetään laajasti talojen rakentamisessa.

Meidän valikoimastamme asiakas saa

  • Kuusi ja mänty sahatavaraa
  • Mitallistettua ja lujuuslajiteltua puutavaraa
  • Ulko- ja sisäverhouspaneeleita
  • Pinta- ja pohjamaalattuja ulkoverhouksia
  • Lattialautoja

Meillä puun matka metsästä laadukkaaksi sahatavaraksi on alusta loppuun oman yhtiön osaajien käsissä. Käyttämämme havupuu hankitaan vastuullisesti kasvatetuista metsistä. Materiaalina männystä ja kuusesta valmistettu saha- ja jalostettu puutavara on ympäristöystävällinen ja helposti kierrätettävä vaihtoehto.

KKN-laivausmerkki kertoo tekijän

Kuusi- ja mäntysahatavaran KKN-laivausmerkki tunnetaan maailmalla korkeasta laadusta ja valmistuksen tarkkuudesta. Valmistamme KKN-leimatun sahatavaran korkealaatuisesta suomalaisesta puuraaka-aineesta tarkasti, laadusta tinkimättä. Meillä sahaus, kuivaus ja lajittelu toteutetaan huolellisesti sertifioidun laatujärjestelmän mukaisesti. Koskisen lujuuslajiteltu sahatavara täyttää CE-merkinnän edellyttämät vaatimukset.

Koskisen uusi saha

Koskisen toteutti Kärkölään n. 50 miljoonan euron investoinnin, jonka tuotannollinen toiminta käynnistyi kesällä 2023. Uuden yksikön vuosituotanto on ensivaiheessa 400 000 kuutiota havusahatavaraa.

Puuviisautta modernilla sahalla

Meillä sahaus, kuivaus ja lajittelu toteutetaan huolellisesti sertifioidun laatujärjestelmän mukaisesti. Koskisen lujuuslajiteltu sahatavara täyttää CE-merkinnän edellyttämät vaatimukset.

Uusi moderni sahalaitos tuottaa laadukkaita tuotteita tehokkaasti entistä paremmalla käyttösuhteella, jolloin raaka-aine pystytään hyödyntämään entistä optimoidummin pitkäikäisiin tuotteisiin, joilla varmistetaan hiilensidonta pitkällä aikavälillä. Uusi tuotantolinja kuluttaa myös sähköä n. 20 prosenttia vähemmän tuotettua sahatavara kuutiometriä kohden.

Puuviisaat tuotteet

Koskisen tuotteet ovat turvallisia käyttötarkoituksiinsa ja täyttävät niille asetut vaatimukset. Tuotekehityksessä painotetaan vastuullisten ja kestävän kehityksen mukaisten tuoteominaisuuksien kehittämistä. Painopisteet ovat tuotteiden pitkäikäisen käytön, uusiutuvuuden, turvallisuuden ja jäljitettävyyden parantamisessa.

Koskisen noudattaa tuotevaatimuksia ja -standardeja sekä eettisiä toimintaohjeita koko tilaus-toimitusketjussa. Tuotteet ja palvelut ovat jäljitettävissä ja niiden alkuperä tiedossa.

Raakapuusta käytetään hyödyksi kaikki mahdollinen, eikä puruakaan mene hukkaan.

Yritysmyynnin yhteystiedot

Koskisen Sahateollisuus
Mäntsäläntie 64
16600 Järvelä (Kärkölä)

020 553 31

Tommi Sneck

Tommi Sneck

Sahateollisuuden johtaja

+358 40 549 8218

tommi.sneck@koskisen.com


Jesse Kuusisto

Jesse Kuusisto

Myyntipäällikkö

+358 40 167 6606

jesse.kuusisto@koskisen.com


Ari Elovaara

Ari Elovaara

Myyntipäällikkö

+358 40 630 1049

ari.elovaara@koskisen.com


Sari Oksanen

Sari Oksanen

Myyntisihteeri

+358 44 759 4306

sari.oksanen@koskisen.com


Kuluttajamyynti jälleenmyyjien kautta

Löydät tuotteemme hyvin varustetuista rautakaupoista ja puutavaraliikkeistä kautta maan.
Koskisen tuotteiden valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Tarkemman tiedon valikoimasta saat kysymällä myymälältä.