Om oss

Koskisen – kvalitet i alla led

Koskisen är ett över hundra år gammalt familjeägt träförädlingsföretag. Under årtiondena har vi utvecklats till en internationell specialist på träprodukter och träförädling.

Värderingarna som styr vår verksamhet är förtroende, mod, kreativitet och lönsamhet. Vårt mål är att överträffa kundernas förväntningar – gång efter gång. Vi känner till slutanvändarnas krav på våra träprodukter och vill bidra till våra kunders verksamhet med innovativa produkt- och servicelösningar. Vi erbjuder våra kunder ett brett sortiment, den senaste tekniken, ett effektivt försäljningsnätverk, genuint kundinriktad service samt möjligheten till skräddarsydda produkter.

Skräddarsydd plywood

Koskisen plywoodprodukter är kända världen över för hög kvalitet och skräddarsydda kundanpassade lösningar.

Vår plywood tillverkas av förnybart material: finsk björk. Finsk björkplywood är ett tåligt och hållfast material för fordonsgolv och alla typer av byggprodukter. Den ljusa björkytan är även perfekt för inredning, till exempel som vägg- och takpanel eller som material för möbler.

Vi beaktar eventuella särskilda krav som användningsområdet ställer redan vid produktutvecklingen i samarbete med våra kunder. Förutom våra standardskivor erbjuder vi även individuellt skräddarsydda och bearbetade plywoodskivor sågade efter kundens önskemål.  Vi erbjuder dessutom ett brett urval av färger och ytbehandlingar.

Skräddarsydda spånskivor

Koskisen har marknadens bredaste utbud av spånskivor för byggande, inredning och möbelindustri.

 Våra spånskivor tillverkas av rena råmaterial på Finlands enda spånskivefabrik i Järvelä med yrkeskunskap och kompromisslös kvalitet.

Vi levererar såväl vanliga spånskivor och möbelskivor som höggradigt förädlade specialskivor. För oss är hög kvalitet och överlägsen kundservice standard för varje leverans.

Förstklassiga sågade trävaror

Sågade trävaror från Koskisen tillverkas av finfibrig finländsk furu och gran.

Förutom traditionellt konstruktionsvirke och vidareförädlade sågade trävaror tillverkar vi även olika kundspecifikt skräddarsydda produkter för bygg- och förpackningsindustrin.

Våra huvudprodukter är traditionellt sågvirke, slipade trävaror och målade produkter.

Vårt skeppningsmärke KKN är känt världen över som ett kvitto på hög kvalitet och tillverkningsprecision.

Unik modellplywood och faner

Koskisen unika och högklassiga modellplywood och faner är uppskattade material bland krävande möbeltillverkare och snickeriföretag.

Vi tillverkar vår modellplywood av högklassig finländsk björk, ett förnybart naturmaterial från hållbart brukade skogar.

Vår service till kunderna börjar med virkesförsörjningen, där vi beaktar eventuella specialönskemål i fråga om materialkvalitet. Flera decenniers erfarenhet av björkförädling och kontinuerlig produktutveckling garanterar kunderna tillgång till skräddarsydda produktlösningar. Hos oss är utmärkt kundservice standard för varje leverans.

Tillförlitlig partner för virkesaffärer

De viktigaste virkesslagen för vår virkesförsörjning är gran-, tall- och björktimmer. Dessutom använder vi avverkningsrester och biprodukter från våra fabriker för att tillverka biobränsle för närbelägna värmeverk och kraftverk.

I samband med virkesköpen utför vi även skogsvårdsarbeten för många privata skogsägare.

Vi köper merparten av vårt virke direkt från privata skogsägare. Du kan sälja virke till oss som rotköp eller leveransköp, eller teckna ett heltäckande skogsvårdsavtal med oss.

Dessutom säljer vi barkströ från förädlingsprocessen som används vid trädgårdsanläggning.