27.8.2020

Kesätyöntekijät kerryttävät Koskisella uusia kokemuksia

Olemme saaneet jälleen mukavan joukon kesätyöntekijöitä monenlaisiin tehtäviin. Esittelemme tässä Oona SunnarinVilja Vanosen sekä Tuomo Laaksosen. Oonan, Viljan ja Tuomon kaltaiset kesätyöntekijät ovat meille tärkeä voimavara voidaksemme pitää esimerkiksi tuotannon toiminnassa lomakauden aikana. Lisäksi kesän remonttihommat vaativat ison joukon huolellisia palovartijoita varmistamaan tulitöiden turvallisuuden.

Tavoitteena kaikille hyvä kesätyökokemus

Koskisen Oy on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tarkoituksena on haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. 

Olemme vastuullisena työnantajana sitoutuneet kampanjassa kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, mikä takaa hyvän kesätyökokemuksen niin työntekijälle kuin työnantajallekin. Nämä periaatteet ovat:

• hyvä hakijakokemus
• mielekäs työ
• perehdytys ja ohjaaminen
• oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus
• kohtuullinen palkka
• kirjallinen työsopimus ja todistus

Sahateollisuuden myyntisihteeri pääsee kurkistamaan pintaa syvemmälle

Oona Sunnari

Kuka olet?

Olen 20-vuotias Oona Sunnari. Olen kotoisin Lahdesta ja opiskelen Aallossa kauppatieteellisessä toista vuotta ja valmistun taloustieteen maisteriksi. Asun kesän ajan Lahdessa, mutta muuten Espoossa.

Mitä tehtäviisi kuuluu?

Pääasiassa teen viennin ja kotimaan laskutusta, laskutuksen ja taloushallinnon avustavia tehtäviä. Tämä on minulle ensimmäinen alan työ, aikaisemmin olen ollut asiakaspalvelutehtävissä. 

Miltä tuntuu tulla Koskiselle?

Tuntui hyvältä! Minua kiinnosti nähdä teollisuuden puolella isommassa firmassa, miten mikäkin toimii. Täällä on eri yksiköitä, paljon vientiä ja eri markkinoita. On kiinnostava nähdä, miten kaikki toimii käytännössä. 

Mistä keksit Koskisen?

Aloin tarkastella kesätyötarjontaa keväällä ja hain erityisesti tuotannon sihteerin hommia. Minulle oli tärkeätä päästä töihin hyvin Lahdesta. 

Mitä odotat kesätöiltäsi? 

Oppia ainakin taloushallinnosta. Toivon pystyväni tämän jälkeen hahmottamaan, miten Koskisen toimii yrityksenä, logistiikan ja toimitusketjut.

Siivoavalla palovartijalla on vastuullinen tehtävä

Kuka olet?

Olen Vilja Vanonen, 17-vuotias lukiolainen Lahden yhteiskoulussa. Olen tulevan syksyn abiturientti ja asun Hollolassa. 

Mitä tehtäviisi kuuluu?

Työskentelen jo kolmatta kesää Koskisella siivoavana palovartijana. Työnkuva on monipuolinen ja päätyönä minulla on tulitöiden vartioiminen ja tarpeen tullen siivoan erilaisia työkohteita. Tämä on vastuullista ja oma-aloitteista työtä, jossa pitää ottaa reippaasti hommia vastaan.

Miltä tuntuu tulla Koskiselle? 

Mahtavalta! Tämä todella hieno mahdollisuus päästä hommin ja tutustua mekaaniseen metsäteollisuuteen – varsinkin tähän aikaan. Pidän työstä paljon. 

Vilja Vanonen

Mistä keksit Koskisen?

Koskisen on jo aiemmilta vuosilta tuttu, mutta olen ollut sitäkin ennen tehtaalla mukana, ihan vaippaikäisestä saakka, sillä äitini on ollut talossa jo pitkään töissä. 

Mitä odotat kesätöiltäsi? 
 
Odotan pääseväni tekemään mukavaa ja vastuullista kesätyötä. Täällä on hyvä ilmapiiri ja on aina ilo tulla töihin. 

Levyteollisuuden kesätyö tuo uusia kokemuksia

Kuka olet? 
 
Olen 27-vuotias Tuomo Laaksonen Jyväskylästä, opiskelen siellä ammattikoulussa tieto- ja viestintätekniikan alaa.
 
Mitä tehtäviisi kuuluu?
 
Teen kesän ajan levyteollisuuden puolella narusaumausta. Työhöni kuuluu myös koneen ylläpito. 
 
Miltä tuntuu tulla Koskiselle? 
 
Tämä on ensimmäinen kesäni täällä, vaikka olenkin pari kertaa aikaisemmin käynyt tehtaalla. Olen sellaisella innolla liikenteessä, että kaikkea mielenkiintoista pitää kokeilla. 
 
Mistä keksit Koskisen? 
 
Firma on minulle jo entuudestaan tuttu, isäni työskentelee uunimikkona vaneritehtaalla.
 
Mitä odotat kesätöiltäsi? 
 
Odotan tietenkin työkokemusta ja uusia kokemuksia, muuten ei minulla ole sen ihmeellisimpiä odotuksia.