27.8.2020

Koskitukin hallitukseen nimetty Juha Vanhainen

Koskisen konsernin toimintoja ohjaavan Koskitukki Oy:n hallituksen kokoonpanoa on vahvistettu juuri pidetyssä yhtiökokouksessa. Uudeksi jäseneksi hallitukseen nimettiin DI Juha Vanhainen.

DI Juha Vanhainen (59) on toiminut viimeksi Uros Oy:n toimitusjohtajana. Aiemmin hän toimi Apetit Oyj:n toimitusjohtajana 2015-2019 sekä Stora Enso Oyj:n maajohtajana sekä johtokunnan jäsenenä vastaten useista eri kansainvälisistä tehtävistä 2007-2015. Tätä ennen hän toimi Stora Ensossa monissa johtaja- ja asiantuntijatehtävissä vuodesta 1990 alkaen.

Juha Vanhaisella on laaja kokemus hallitustyöskentelystä eri yhtiöissä, tällä hetkellä hän on Ponsse Oyj:n ja Wihuri Groupin hallituksen jäsen. Aiempaa hallituskokemusta hänelle on karttunut mm. Ekokem Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Pohjolan Voima Oy:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä Metsäteollisuus Ry:n hallituksen puheenjohtajana.

”On hienoa saada Juha mukaan hallituksen työskentelyyn. Hänen kokemuksellaan niin hallitustyöstä kuin metsäteollisuudesta on runsaasti käyttöä, kun kehitämme yhdessä toimivan johdon ja koko porukan kanssa Koskisen konsernia eteenpäin.” sanoo Markku Pohjola ja toivottaa Juhan tervetulleeksi mukaan.

Koskitukki Oy:n hallitustyöskentelyyn Juha tuo erityisosaamista pitkän hallitustyöskentelyn lisäksi metsäteollisuuden tuotantoprosesseista sekä kansainvälisestä kaupasta.

”Suomalainen mekaaninen puuteollisuus on edelläkävijä kestävässä kehityksessä valmistaessaan metsissä kasvavasta uusiutuvasta ja laadukkaasta raaka-aineesta saha- ja levytuotteita. Koskisen on perinteikäs, hyvämaineinen ja hyvän brändin omaava kansainvälinen puutuotteiden erikoisosaaja. Tulen erittäin mielelläni mukaan Koskisen konsernin hallitukseen antamaan oman panokseni yhtiön menestymiseen.” kommentoi Juha Vanhainen uuden tehtävän alussa.

Koskitukki Oy:n hallituksessa istuu nyt kuusi jäsentä, joista kukin tuo omaa arvokasta osaamistaan, kokemustaan ja näkemystään yhtiön ja johdon tueksi. Hallituksen puheenjohtajana toimii Markku Pohjola ja muita jäseniä vasta nimitetyn Juha Vanhaisen lisäksi ovat Hanna Sievinen ja Kalle Reponen sekä omistajat Eva Wathén ja Kari Koskinen.