Ilosen puutyö käyttää korkealaatuista ohutvaneria tuotteissaan

Hauholainen perheyritys luottaa Koskisen ohutvaneriin

Ilosen Puutyö Ky yhdistää perinteisen puusepäntaidon tehokkaaseen tuotantokalustoon. Tämä mahdollistaa kohtuuhintaisten tuotteiden valmistuksen sekä sarjatuotantona että yksittäistuotteina. 

Ilosen Puutyön toiminta-ajatuksena jo 65 vuotta sitten oli valmistaa hyvälaatuisia ja pitkäikäisiä kalusteita. Tuotantopäällikkö Antti Teivosen yritys tekee edelleen lähes mitä vaan massiivipuusta, mutta näiden tuotteiden rinnalle on viime vuosina kehitetty runsaasti muita vaihtoehtoja. Tämän päivän sisustustarpeisiin ja asiakkaiden toivomuksiin on vastattu ottamalla konekantaan laserleikkurit ja ekologinen printtaustekniikka, joiden avulla yritys valmistaa esimerkiksi näyttäviä suurkuvatulosteita ohutvanerista.

“Kaikki laserleikattavat ohutvanerit tilataan meille Koskiselta, ja vanerit teetetään tilauskohtaisesti meille. Muiden toimittajien vanerit eivät pysty samaan laatuun, Koskisella on selkeästi tasalaatuisin ja paras tuote”, Teivonen sanoo. 

“Meillä on Koskisen väen kanssa mutkattomat välit, ollaan yhteistyössä löydetty sopivat levyt eri sovelluksiin, ja aina ollaan saatu apua. Alusta asti vanerin laatu on ollut erinomaista. Luonnonmateriaalista kun on kyse, tulee joskus yksittäisiä tapauksia, mutta kaikesta on selvitty”, Teivonen kiittelee.

Koskisen ohutvaneri on kestävä, luja ja laadukas materiaali

Ilosen Puutyölle ohutvanerit toimitetaan puuvalmiina, jonka jälkeen suurin osa pintakäsitellään ennen laserleikkausta. Ohutvanerista tehdään esimerkiksi sisustustuotteita sekä ekologisia kuvatulosteita ja suurkuvatulosteita, kuten opastetauluja ja kylttejä sekä sisustustauluja ja kuvaseiniä. Vaneriset korut, pyyhemerkit, avaimenperät, lasinaluset ja yksilölliset hääjuhlatuotteet ovat myös suuri tuoteryhmä Ilosen Puutyön tuotannossa. Ohutvaneri on kestävä ja luja materiaali, jota pystytään Ilosen Puutyössä nykyään käyttämään ohuempana kuin aiemmin.

“Lopputuotteen riittävä lujuus saavutetaan entistä ohkaisemmilla vanereilla. Ohutvaneri on laadullisesti erittäin hyvää, lopputuote on kevyempi ja silti yhtä kestävä”, Teivonen kehuu. “Yksinkertaisesti sanottuna ohutvanerilevyn on oltava todella laadukas, jotta myös lopputuote on laadukas. Kyllä meillä virheisiin puututaan heti, mutta virheitä on ollut todella vähän”, Teivonen kiittelee. 

Sekä Ilosen Puutyön että yrityksen asiakkaiden laatuvaatimukset ovat todella tiukat. Esimerkiksi suurkuvatulosteen pinnan on oltava kauttaaltaan laadukas ja tasainen. Myös puusertifioinnin kiinnostus on lisääntymään päin ja Ilosen Puutyön asiakkaat osaavat jo kysyä sen perään. “Siksi meille on tärkeää saada vastuullisesti tuotettua raaka-ainetta”, Teivonen lisää.