KoskiPly Birch on täydellinen materiaali laser kaiverrukseen ja leikkaukseen.

LASER ATELIER, SVEITSI

Sveitsiläinen muotoilija luo inspiroivia ja ajattomia karttoja

Laser Atelier on muotoilijana ja kuvittajana työskentelevän Robin Hanhartin perustama sveitsiläinen yritys. Hänen studionsa on erikoistunut valmistamaan puusta ainutlaatuisia laserleikattuja tuotteita, kuten topograafisia sekä historiallisia karttoja. Karttojen lisäksi yritys valmistaa samalla tekniikalla karttapalloja mm. planeetoista. Monissa näistä kartoista on käytetty KoskiPly-ohutviiluvaneria, johon muodot on tehty kaivertamalla ja laserleikkaamalla. Esimerkiksi topografiset, pintamuotoja kuvailevat kartat sekä karttapallot valmistuvat 1-2 mm:n paksuisesta KoskiPly birch –ohutviiluvanerista.

Robinin mukaan hänen työtään ohjaa uteliaisuus työskennellä erilaisten materiaalien kanssa, lisäksi hän haluaa haastaa itsensä uusien projektien ja ideoiden avulla. Kaivertaessaan laserilla kartan muotoja esiin, Robin pääsee yhdistämään kaksi suurta intohimoaan, grafiikan ja laserleikkauksen. Usein kartat kuvaavat avaruutta, jossa paikat tuntuvat samaan aikaan sekä tutuilta että tuntemattomilta.

Alusta alkaen Robinille oli selvää että puu on se materiaali jota hän haluaa käyttää töissään, vaikkakin tarjolla oli myös muita materiaaleja.

– Puu on monipuolinen materiaali; sitä voi leikata, taivuttaa, kaivertaa ja maalata helposti. Jokainen puu on oma yksilönsä ja erilaisten puulajien ominaisuudet ja rajoitukset töissäni ovat sekä haastavia että palkitsevia. Lisäksi puu on aito luonnonmateriaali, ympäristöystävällinen ja kestävä, mikä on myös tärkeää minulle, kertoo Robin materiaalivalinnastaan.

Myös Koskisen ohutviiluvanerin valinta puumateriaaliksi oli melko selkeä Robinille.

– Halusin tehdä topograafisia karttoja, joissa näkyvät puun ohuet kerrokset. Koskisen koivusta valmistettu tasalaatuinen ohutviiluvaneri oli ainoa oikea valinta tähän tarkoitukseen. Löydän tuotteelle jatkuvasti uusia käyttötarkoituksia, Robin kertoo.

– Ohutviiluvaneri on täydellinen raaka-aine kaiverretuille, puisille kartoille, koska se kestää hyvin kaiverrusta ja leikkausta. Lisäksi suomalaisen koivun lämmin väri ja kaunis syykuvio tekevät jokaisesta kartasta oman uniikin kappaleensa.

Lisää tietoa Robin töistä löydät täältä.