9.10.2023

KoskiReppu-verkkopalvelu tarjoaa työkalut metsäomaisuuden hallinnointiin – Koskisen uusi saha mahdollistaa entistä tarkemman tukkien talteenoton

Koskisen Oyj lehdistötiedote, 9.10.2023, kello 9.00

Puutuoteyhtiö Koskisen lanseeraa metsänomistajille uuden KoskiReppu-verkkopalvelun, joka sisältää monipuoliset työkalut metsäomaisuuden hallinnointiin. Palvelussa voi esimerkiksi selata omien tilojen metsävaratietoja sekä tarkastella muita metsään liittyviä dokumentteja, kuten puukauppaan liittyviä asiakirjoja.

”Palvelu tarjoaa ajantasaiset tiedot metsäomaisuudesta yhdessä paikassa. Sen kautta voi myös olla yhteydessä Koskisen metsäasiantuntijoihin metsään liittyvissä kysymyksissä tai lähettää tarjouspyynnön puukaupasta. KoskiRaha-asiakkaiden sijoituksiin liittyvät asiat hoituvat yhtä lailla jatkossa KoskiRepun kautta. KoskiReppu täydentääkin Koskisen tarjoamaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa erinomaisesti”, sanoo Koskisen metsäjohtaja Joonas Ojasalo.

KoskiReppu tukee metsänomistajaa taloudenpitoon liittyvissä asioissa, kuten puukauppojen ja metsätalouden kannattavuuden seurannassa. Myös metsäveroilmoituksen täyttö helpottuu, kun metsään liittyvät dokumentit ovat yhdessä paikassa. KoskiRaha-asiakkaiden käytössä ovat lisäksi omat tiliraportit.

Palvelun käyttöön tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Vahvalla tunnistautumisella varmistetaan KoskiRepun käytön turvallisuus. Palvelu on avoin ja maksuton kaikille metsänomistajille. Palveluun kirjaudutaan osoitteesta koskireppu.fi.

Tukki tarkasti talteen
Koskisen ostaa puunsa pääosin suoraan yksityisiltä metsänomistajilta; päähankinta-alue kattaa eteläisen ja keskisen Suomen. Metsänomistajat voivat myydä puunsa pysty- tai hankintakauppana. Koskisen puunhankinnassa merkittävimmät puutavaralajit ovat havu- ja koivutukki.

”Koskisen tunnetaan hyvänä tukkien katkojana, koska meillä on käytössä laajalti eri katkontapituuksia. Järvelään juuri valmistuneen uuden sahan myötä tukin talteenotto tehostuu entisestään: otammekin leimikosta tarkasti talteen niin järeät erikoiskoivutukit kuin pieniläpimittaiset koivu- ja havutukit”, Ojasalo sanoo.

Pieniläpimittaisia ovat koivutukit, joiden minimiläpimitta on 15 senttiä ja havutukit, joiden läpimitta on 11 senttiä. Koskisen tehtailla niistä sahataan tai sorvataan pitkään hiiltä sitovia korkealaatuisia puutuotteita. Myös metsänomistaja hyötyy tukkipuun määrän maksimoinnista.

Lisätietoja:
Sanna Väisänen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, Koskisen Oyj
sanna.vaisanen@koskisen.com
puh. 020 553 4563

Koskisen on yli satavuotias kansainvälinen puunjalostuksen erikoisosaaja, joka tunnetaan ketteryydestään ja kyvystään kuunnella asiakasta. Hyödynnämme arvokkaan puuraaka-aineen tarkasti, viimeistä purua myöten. Toteutamme samalla parasta hiilitarinaa: valmistamme korkealaatuisia ja kestäviä tuotteita, joihin hiili sitoutuu vuosikymmeniksi. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 318 miljoonaa euroa. Lue lisää: koskisen.fi