21.4.2023

Koskisen aistiva älypuulevy SENSi palkittiin Uusi puu -kilpailussa

Koskisen Oyj lehdistötiedote, 21.4.2023 kello 9.00

Puutuoteyhtiö Koskisen kehittämä aistiva älypuulevy SENSi sijoittui kolmanneksi Uusi puu -kilpailun yleisöäänestyksessä. Koskisen SENSi on kuljetuskalustoihin suunniteltu älykäs lattialevy, joka optimoi kuljetusten tilankäytön reaaliaikaisella datalla. SENSi on valmistettu kotimaisesta koivuvanerista.

”Kilpailussa SENSi nähtiin tärkeänä innovaationa kuljetusten ilmastovaikutusten ja kustannusten pienentämiseksi sekä turvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi SENSi erottui muista ratkaisuista hyödyntämällä digitaalisuutta perinteisessä puutuoteteollisuuden tuotteessa”, sanoo Koskisen Levyteollisuus-liiketoiminnan kehitysjohtaja Kimmo Ahonen.

Puupohjaisen biotalouden tuotteille ja ratkaisuille suunnattu Uusi puu -kilpailu haastoi toimialan yritykset tarjoamaan ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Kilpailuun ilmoittautui kaikkiaan 13 puuta hyödyntävää tuotetta ja ratkaisua. Uusi puu -hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

SENSi – aistiva älypuulevy

Koskisen SENSi-levyihin on upotettu älykkäät paineanturit, jotka tunnistavat levyyn kohdistuvan kuorman ja vastaavasti kuljetuskalustossa olevan tyhjän tilan. Data tallennetaan pilvipalveluun muodossa, jota logistiikka-alan suunnittelutyökalut ja rahdinvälitysalustat pystyvät hyödyntämään kuljetusten suunnittelussa, lastaamisessa tai seuraamisessa reaaliaikaisesti.

SENSi-levyjen avulla logistiikkayritykset voivat siirtyä kohti älykkäämpiä ja vastuullisempia kuljetuksia. Kuljetuskapasiteetin optimointi pienentää luonnollisesti kuljetuskustannuksia, mutta myös liikenteen aiheuttamia päästöjä.

”Näemme, että SENSi-levyillä on osaltaan merkittävä rooli tieliikenteen päästöjen vähentämisessä, kun kuljetukset ovat tilankäytöltään mahdollisimman tehokkaita. Yhtä lailla SENSi-levyt parantavat kuljetusten turvallisuutta, kun ne aistivat kuljetuskaluston painopisteitä, kuorman määrää ja sijaintia”, Ahonen sanoo.

SENSi-levy on parhaillaan tuotekehitys- ja testikäyttövaiheessa valikoitujen kumppaneiden kanssa.

Lisätietoja:
Sanna Väisänen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, Koskisen Oyj
sanna.vaisanen@koskisen.com
puh. 020 553 4563

Koskisen on yli satavuotias kansainvälinen puunjalostuksen erikoisosaaja, joka tunnetaan ketteryydestään ja kyvystään kuunnella asiakasta. Hyödynnämme arvokkaan puuraaka-aineen tarkasti, viimeistä purua myöten. Toteutamme samalla parasta hiilitarinaa: valmistamme korkealaatuisia ja kestäviä tuotteita, joihin hiili sitoutuu vuosikymmeniksi. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 318 miljoonaa euroa. Lue lisää: koskisen.fi