27.4.2021

Esittelyssä Markus Toikka

Markus Toikka

Hei! Olen Markus Toikka. Aloitin maaliskuussa korjuu- ja kuljetusesimiehenä Koskisella. Vastaan puunkorjuu- ja kuljetusoperaatioista Lahden, Orimattilan, Iitin ja Hämeenlinnan alueella.

Valmistuin tänä keväänä Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta. Koskisen Oy on itselleni jo opiskeluaikaisten harjoittelujaksojen myötä tuttu organisaatio. Työskentelin kesän 2017 Koskisen Järvelän sahalla ja kesän 2018 Koskitukin puunhankintaorganisaatiossa konttoriharjoittelijana. Voinkin sanoa käytännön kokemusten kautta tiedostavani hyvin, kuinka päivittäin Koskisella Suomen arvokkaimmasta uusiutuvasta luonnonvarasta jalostetaan laadukasta sahatavaraa ja vaneria kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Työskentelin viime vuoden 2020 Luonnonvarakeskuksella turvemaiden puunkorjuuta käsitelleessä kehityshankkeessa. Osana projektia työstin myös maisterintutkielmani. Yleensä metsäalalla tuoreimman tutkimustiedon jalkauttaminen käytäntöön operatiivisen toiminnan tasolle ottaa aikansa. Toivottavasti pystyn jatkossa omalla toiminnallani kehittämään Koskisella korjuu- ja kuljetusoperaatioita entistä tehokkaampaan ja samalla kestävämpään suuntaan. Puunkorjuu- ja kuljetusoperaatioiden osalta näen tällä hetkellä keskeisimmäksi haasteeksi entistä leudommat talvet, jotka tulevat väistämättä aiheuttamaan ongelmia puunkorjuuoperaatioiden toteuttamisessa etenkin Etelä-Suomessa, kuten olemme viime vuosina nähneet. Uskon, että tulevaisuudessa erinäisillä teknisillä ratkaisuilla ja tarkemmalla suunnittelulla tämäkin haaste pystytään selättämään.

Olen Hyvinkäältä kotoisin, mutta tällä hetkellä asustelen laajahkon toiminta-alueeni kannalta keskeisellä sijainnilla Lahdessa. Harrastuksiini kuuluu monipuolinen urheilu ja lisäksi tykkään seurailla maailman menoa sijoittajan silmin. Hyvinkääläisenä myös pesäpallo on aina ollut lähellä sydäntä.

Koskisen puunhankintaorganisaatio on tiivis porukka, johon on ollut helppo hypätä mukaan. Kokemukseni on, että Koskisella metsänomistajaa kuunnellaan ja lupaukset pidetään. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan Koskisen porukkaan sekä toiminta-alueeni urakoitsijoihin ja metsänomistajiin entistä paremmin.