10.3.2021

Esittelyssä Ville Ruotsalainen

Olen Ville Ruotsalainen ja aloitin hankintaesimiehenä Pohjois- ja Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan sekä Keski-Suomen alueella tammikuun lopulla. Alueeseeni kuuluu Pohjois-Savosta Varkaus, Leppävirta, Suonenjoki, Kuopio ja Tuusniemi. Etelä-Savosta alueeseen kuuluu Joroinen sekä Pieksämäki. Pohjois-Karjalasta Heinävesi. Keski-Suomen puolelta alueena on Hankasalmi sekä Konnevesi.

Hankin koko alueelta pääasiassa koivutukkia sekä erikoiskoivutukkia. Varkauden ympäryskuntien alueelta ostoslistalle kuuluvat koivutukkien lisäksi kuusitukit sekä parrut männystä ja kuusesta.

Olen asunut käytännössä koko elämäni, opiskeluaikaa lukuun ottamatta, Varkauden talousalueella. Kipinä metsäalalle juontuu varmasti lapsuuden kesistä isovanhempien luona maalla. Lukion jälkeen hain metsätalousinsinöörin koulutusohjelmaan Pieksämäelle Nikkarilaan ja valmistuin sieltä metsätalousinsinööriksi keväällä 2011. Sen jälkeen olen ollut noin 9,5 vuotta puunostajana, viimeiset kuukaudet Koskisella.

Harrastan omakotitalon sekä kesämökin mukanaan tuomia kunnostustöitä sekä metsänhoitoa omissa metsissä. Jonkun verran tulee myös urheiltua, maastopyörällä kesäisin ja talvisin harrastuksiin kuuluu myös hiihto. Kesällä viihdyn myös veneessä uistellen, mikäli aikaa jää muilta hommilta.

Koskisen palvelukseen oli helppo siirtyä, kun alue oli ennestään tuttu töiden ja harjoittelujen jäljiltä. Työni on mielekästä ja oma vapaus toteuttaa itseään on tosi iso plussa.