21.5.2021

Koskisen uutuustuote KoskiMel hyödyntää hopean tehoa taistossa bakteereja vastaan

KoskiMel Antibacterial

KoskiMel on antibakteerinen ja hygieeninen kalustelevy, joka soveltuu käytettäväksi kaikenlaisissa tiloissa, joissa halutaan ehkäistä bakteerien leviämistä. 

KoskiMel on lastulevytuote, jossa on antibakteerisena pintana toimiva melamiinipohjainen pinnoite. Käyttökohteita ovat esimerkiksi koulut, päiväkodit, ravintolat ja terveydenhuollon yksiköt. Antibakteerisella KoskiMel-levyillä voidaan toteuttaa nopeasti ja helposti käytössä miellyttävät kalusteet, jotka kestävät kulutusta. 

Pandemia loi paineita tuotekehitykselle 

“Vuoden 2020 keväällä, koronapandemian aiheuttaman paineen takia monessa paikassa alkoi näkyä tilausta antibakteerisille tuotteille ja aineille. Tämä sai myös meidät etsimään antibakteerisia pinnoitteita omille tuotteillemme”, Koskisen levykehityksen tuotehallinnosta vastaava Head of Product Management and RDI Timo Linna kertoo. 

Linnan mukaan jo tavanomaisilla melamiinipinnoitteilla on aina ollut antibakteerisia ominaisuuksia, joita ei kuitenkaan ole tätä aiemmin havaittu. Hyvän hygieniatason standardit täyttyvät siis jo normaalilla melamiinipinnoitteella. Uuden KoskiMel-kalustelevyn hopeaa sisältävän pinnoitteen ansiosta erityisesti antibakteeriset ominaisuudet ovat normaalia paremmat. 

Antimikrobisen pinnoitteen teho perustuu juuri pintakäsittelyn sisältämään pieneen määrään hopeaa. Hopean avulla bakteerien häviäminen kalusteiden pinnalla on nopeampaa kuin ilman hopeaa  KoskiMel-kalustelevyn pinnoite eliminoi jopa 99,9 % kaikista mikrobeista, ja levy täyttää ISO 22196  -standardin vaatimukset; bakteereita on pinnalla jäljellä 24 tunnin kuluttua 0,01 %. KoskiMel takaa, etteivät bakteerit myöskään ala lisääntyä pinnalla.