27.8.2020

Osa 4:”Kaikkia kontakteja ei voi välttää”

Huolimatta siitä, että koronaepidemia on jo laantunut, Koskisen tehtailla eletään edelleenkin erikoisjärjestelyiden mukaisesti. Koskisen korona-arjesta kertovan juttusarjan neljännessä osassa Jussi Luomalahti kertoo kuulumisia sahatavaran lähetyksestä. 

Poikkeusolojen takia rahtikirjojen noutopiste on siirretty lähelle ulko-ovea.

Sahatavaran lähetyksessä aliurakoitsija Ysi-Trukkien työnjohtajana toimiva Jussi Luomalahti uskoo, että koronatilanteeseen varautumisessa on ollaan jo päästy pahimman yli. “Tietenkin jää vielä nähtäväksi, mihin tämä kehittyy.” Sahan lähetyksessä on suunniteltu uudelleen vuoronvaihdot ja työkaverien kohtaaminen on minimissä. “Tämä työ vaatii sen, että ollaan paikalla. Meillä on nyt kuitenkin mahdollisimman vähän henkilöitä yhdessä. Kohtaamisia tulee tietenkin päivän mittaan, mutta vältämme kaikkea ylimääräistä parveilua.”

Luomalahti kertoo, että poikkeusolojen takia myös rahtikirjojen noutopiste on siirretty toisaalle, jolloin lähetyksen henkilökunnan ei tarvitse olla niin paljon kontaktissa kuljettajiin. Kuljettajia käy päivästä riippuen noin 20-30, joista Luomalahden mukaan tutut kuskit tietävät talon tavat paremmin, mutta uusia kuskeja joudutaan neuvomaan enemmän. “Kontakteja tulee silloin väistämättä”, Luomalahti sanoo. Tällaisia tilanteita varten on tehty käsienpesuohjeet ja paikalla on desinfiointiaineita. “Olemme kiinnittäneet hygieniaan normaalia enemmän huomioita.”

Koronaepidemian hillitsemiseksi tehdyt muutokset saattavat Luomalahden mukaan kantaa vielä normaaliaikaankin. “Voisimme aivan hyvin pitää jatkossakin rahtikirjat tuossa samassa pisteessä, josta kuljettaja vaan käy nappaamassa sen mukaansa.”