BALADA & CO., Saksa

BALADA & CO. on saksalainen designmerkki, jonka tuotteet nojaavat korkealaatuisiin materiaaleihin kuten koivuvaneriin sekä intohimoon ja upeisiin yksityiskohtiin.

Designlamppu, joka antaa viimeisen silauksen sisustukseen

BALADA & CO. on Münchenissä perustettu yritys. Yrityksen perustaja Christian von Petersdorff on mies kaiken designin taustalla.  Hän uskoo virtaviivaiseen, selkeään ja hillittyyn muotoiluun unohtamatta kuitenkaan yksityiskohtia. Christian on aina tuntenut suurta, syvälle juurtunutta intohimoa huonekalu- ja sisustussuunnittelua kohtaan. Hän työskenteli kiinteistö- ja pankkialalla talousopintojensa jälkeen, mutta vuonna 2015 hän päätti muuttaa intohimonsa ammatiksi.

Entä miksi valaisimet? Hänen mukaansa valo on minkä tahansa tilan yksi tärkeimmistä sisustuselementeistä. Valolla ja valaisimella voi luoda erityispiirteitä tilaan kuin tilaan. Mikään muu huonekalu ei pysty samaan, valot päälle – valot pois.

Korkealaatuiset materiaalit, intohimo ja upeat yksityiskohdat ovat yhdistelmä, josta BALADA & CO.n valaisimet syntyvät. Erinomaisen tuntuman ja tyylikkään muotoilun ansiosta nämä valaisimet sopivat niin koti- kuin toimistoympäristöön, oli kyseessä sitten uusi asunto tai vanha, remontoitu tila.

Valaisimet on valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista kuten käsin kuvioidusta puhvelinnahasta, ruostumattomasta teräksestä, keramiikasta, alumiinista ja KoskiDecor Laminatesta, mustasta laminaattipinnoitteisesta koivuvanerista, jota on käytetty valaisimien jalkoihin. Koivuvaneri antaa valaisimille viimeisen silauksen esille jätettyjen reunojen ja niistä näkyvien kauniiden viilukerrosten ansiosta.

– Pöytä- ja lattiavalaisimiemme jaloissa vanerireunat ovat selvästi esillä. Etsimme koivuvaneria, joka näyttää hyvältä yhdistettynä erittäin kevyisiin sisäviiluihin. Ennen kaikkea meille oli tärkeää löytää ympäristöystävällinen tuote, sillä haluamme toimia vastuullisesti niin käyttämiemme materiaalien kuin henkilökuntammekin osalta, kertoo Christian.

Mistä tuotteita voi ostaa ja missä voi tavata tiimin?

Tulevina kuukausina BALADA & CO.n tuotteet ovat saatavilla useista näyttelytiloista ja designhuonekaluliikkeistä Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Lisäksi BALADA & CO. osallistuu tuotteidensa kanssa Trends & Traditions 2017 –designtapahtumaan Kööpenhaminassa. Suomessa liiketoimintaa ei ole vielä aloitettu, mutta valaisimia voi tilata suoraan heiltä, jolloin tuotteet toimitetaan Suomeen.

Jos olet kiinnostunut BALADA & CO.n tuotteista, voit tutustua niihin heidän nettisivuillaan.