KOLO designille kotimaisuus on tärkeää – Koskisen ohutviiluvaneriin voi luottaa

KOLO design on vuonna 2015 perustettu pohjoiskarjalainen yritys, joka tekee toiminnallisia ja ekologisia liike- ja henkilöstölahjoja. Näihin ohutvanerista valmistetuihin tuotteisiin on mahdollista tehdä personointi logolla, viestillä tai tekstillä. KOLO design -tuotteet sujahtavat patentoidun liitostekniikkansa ansiosta kätevän kokoisiin pakkauksiin, ja pieneen pakettiin pakattuja kevyitä tuotteita on helppo käsitellä, kuljettaa ja lähettää. Palapelimaiset tuotteet kootaan itse ilman liimaa tai ruuveja.

Inspiraatiota Suomen luonnosta

KOLO designin omistaja ja myyntijohtaja Jani Niemeläinen kertoo tuotteiden innovatiiviselle muotoilulle löytyvän ehtymättömästi inspiraatiota Suomen luonnon neljästä vuodenajasta, vehreistä metsistä ja sinisistä järvistä kalliorantoineen. Tästä voimavarasta yrityksessä tahdotaan ammentaa kekseliäitä ratkaisuja luontoa kunnioittaen ja sen tarjoamia resursseja kestävästi hyödyntäen. Yritykselle onkin kunnia-asia olla Suomalaisen työn liiton jäsenyritys, jonka tuotteet ovat kotimaisia Avainlipputuotteita.

Inspiraatiota yrityksen suunnittelupuolelle tuovat myös asiakkaat ideoineen.

“Kehittelemme konseptia koko ajan. Tuotteita on tullut yksi kerrallaan lisää ja käytännössä katsoen aina asiakkaiden tarpeista. Jokainen projekti on tapauskohtainen. Toimitusjohtajamme ja tuotesuunnittelijamme Olli Lyytikäinen suunnittelee ja hoitaa tuotannon”, Niemeläinen kertoo.

Niemeläinen on itse ollut yrittäjänä LVI-puolella, mutta hänellä on aina ollut kiinnostusta puutuotepuoleen ja erityisesti vanerin kanssa työskentelyyn. Kun Niemeläisen asiakkaaksi tuli Olli Lyytikäinen, alkoi asiakassuhteesta yhteistyö ja ideoista syntyä vanerituotteita toteutukseen saakka.

“Sanoin Ollille, että suunnittelepa linnunpönttö, jossa ei ole nauloja ja joka menee pieneen tilaan ja loppu on historiaa”, Niemeläinen muistelee.

KOLO designilla kotimaisuus ratkaisee

Kotimaisuus on KOLO designilla yksi perusarvoista, yrityksessä halutaan, että tuotteet ovat niin suomalaisia kuin voivat olla. Tämä näkyy niin raaka-ainevalinnoissa, pintakäsittelymateriaaleissa kuin pakkausmateriaaleissakin. KOLO design on luottanut alusta lähtien Koskisen kotimaiseen ohutviiluvaneriin koivutuotteissaan.

“Kun tilataan materiaalia Koskiselta, siellä kuunnellaan ja palvellaan hyvin. Kaikkiin kysymyksiin on saatu vastaukset ja toimitukset ovat tulleet ajallaan”, Niemeläinen kiittelee. “Kaiken tämän lisäksi Koskisen ohutvaneritehdas on suomalainen ja raaka-aine on suomalaista. Koskisen laatu on myös meille laadun tae.”

Kolo -designiin pääset tutustumaan tästä: https://www.kolodesign.fi/

Ohutviiluvanerituotteidemme tarjontaan pääset oheisesta linkistä: https://koskisen.fi/tuotteet/ohutvaneri-ja-viilut/ohutviiluvanerituotteet/