Hollolan Viilu ja Laminaatti; ”Maailman paras koivuvaneri tulee Suomesta, Koskiselta”

Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy on tehnyt Koskisen kanssa yhteistyötä jo yli kymmenen vuotta. Yhteistyö on näinä vuosina kehittynyt ja syventynyt molemmin puolin. Seuraavaksi yhdessä katsotaan Zeron tuomiin mahdollisuuksiin.

Oikeanlaisilla, laadukkailla materiaaleilla saadaan joustavuutta liiketoimintaan

Hollolan Viilu ja Laminaatti tuottaa korkealaatuisia ja yksilöityjä puusepän puolivalmistetuotteita asiakkailleen. Vuonna 1994 perustettu perheyritys nojaa vahvaan puuseppäosaamiseen jo kolmannessa polvessa. HVL toimii pääasiassa Suomen markkinoilla, mutta yrityksen vientiasiakkaiden määrä on kasvussa.

HVL:n asiakkuus- ja markkinointipäällikkö Kaj Erik Kytönen toteaa Koskisen olevan yritykselle luonteva yhteistyökumppani. Toimitukset Kärkölästä matkaavat vain noin 30 kilometrin matkan Hollolaan jatkokäsittelyyn.

“Tiedetään, että maailman paras koivuvaneri tulee Suomesta, Koskiselta. Meillä on hyvä tilanne, sillä saamme kotimaista raaka-ainetta logistisesti erittäin järkevän matkan päästä”, Kytönen toteaa. ”Koskisen koivuvaneri on myös laatuvaatimuksiltaan linjassa sen kanssa, mitä haluamme asiakkaillemme tarjota.”

Laadun lisäksi Koskisen tuotannon ja toimitusten joustavuus on Kytösen mukaan tärkeää asiakkaiden palvelemiseksi mahdollisimman hyvin. Koivuvanerin lisäksi HVL:lle toimitetaan myös lastulevyä. Kytönen kertoo HVL:n saavan oikeanlaisilla raaka-aineilla joustavuutta myös liiketoimintaan.

“Laadukkailla materiaaleilla pystytään toteuttamaan monia eri applikaatioita.”

Korkea laatu ja ympäristöarvot yhdistävät

Kotimaisuuden arvostus näkyy Hollolan Viilun ja Laminaatin arjessa. Yrityksen muihin arvoihin kuuluvat eettisyys, sekä ympäristö. HVL:n yleisimmin käyttämät puulajit ovatkin FSC-sertifioituja. Tuotannon puolella käytetään sähköenergiaa, jonka alkuperä on täysin uusiutuvaa.

“Ajan hengessä toimimme kestävien arvojen mukaisesti”, Kytönen kertoo. “Tämä näkyy esimerkiksi siitä, että 97 % maahantuomastamme viilumateriaalista on FSC- sertifioitua puuta, jonka käyttämistä asiakkaammekin nykyään edellyttävät.”

Uudenlaista ympäristönäkökulmaa tuo täysin uusiutuvista luonnonmateriaaleista valmistettujen Koskisen Zero-levyjen kanssa tehty yhteistyö, jonka on tarkoitus syventyä jatkossa.

“Tämäkin on sitä ajan henkeä”, Kytönen toteaa. “Kun alamme HVL:n tuotteissa yhdistää viiluihin Zero-levyjä, saamme loppukäyttäjälle todella matalapäästöisen tuotteen. Arvostamme tällaista toimittajan aktiivista kehitystyötä. Zero tulee meille valikoimiin vakiotuotteeksi.”

Palveleva materiaalitukkuri pitää huolta asiakkaistaan

Zero-tuotteista on jo ehditty vinkata HVL:n asiakkaille. HVL onkin profiloitunut toimimaan tiiviissä yhteistyössä arkkitehtitoimistojen kanssa ja konsultoivassa roolissa tuoden tiedoksi uutuuksia ja uudenlaisia käyttösovelluksia. Ei ole tavatonta, että suunnittelija ottaa yhteyttä HVL:n asiantuntijoihin esimerkiksi suunnitelmien ollessa työstövaiheessa.

“He tietävät saavansa meiltä apua eteenpäin.”, Kytönen kertoo. Meillä on laajat näytemateriaalivalikoimat ja pyrimme hoitamaan koko prosessin palvellen läpi, joskus ihan loppukäyttäjällekin saakka.”