25.5.2022

Tuotekehitystiimi toimii linkkinä toiveiden ja toteutuksen välillä

Riitta Ahokas kiittelee tiiminsä hyvää henkeä, jossa luovuudelle jätetään tilaa kasvaa. Huippuammattilaiset osaavat luoda ympärilleen rentoa meininkiä ja iloista ilmapiiriä. “Kun hyviä ideoita ja ajatuksia löytyy, tässä tiimissä saa taatusti toteuttaa niitä. Hyvä huumori ja toisia kunnioittava käytös toimii myös meidän tiimissä loistavasti”, Ahokas kertoo. “Koskisella työskentely on mukavaa, apua saa aina kun kysyy, ja itseään pääsee haastamaan niin paljon kuin haluaa”, Ahokas jatkaa.

Tässä talossa saa kasvaa

Eemi Valjakka on työskennellyt tuotekehitystiimissä levyteollisuuden tuotepäällikkönä kaksi vuotta, kaiken kaikkiaan vuosia Koskisella Valjakalle on kertynyt jo kahdeksan. Valjakka on koulutukseltaan puutekniikan insinööri ja hän aloitti uransa Koskisella tuotannossa, siirtyen siitä vähäksi aikaa vuorotyön johtoon ennen nykyistä pestiä. Valjakan mukaan parasta työssä on saada olla läpi koko ketjun kaikkien kanssa tekemisessä. 

“Tuotepäälliköt ovat linkki tuotannon ja myynnin välillä, ja olemme koko organisaation kanssa tekemisissä. Isompien asiakkaiden kanssa olemme ihan suoraan yhteydessä”, Valjakka toteaa. 

Asko Viili puolestaan on ollut Koskisella viisi vuotta. Kaksi ensimmäistä vuotta hän työskenteli vaneriteollisuuden tuotannossa. Nyt materiaali- ja puutekniikan insinööriksi valmistunut Viili työskentelee projekti-insinöörinä. 

Sekä Valjakka että Viili jakavat kokemuksen siitä, millaista on kasvaa tehtäväänsä talon sisällä. Viilin mukaan tuttu tuotanto on helpottanut esimerkiksi tuotekehityksen koeajoja. Valjakka on samoilla linjoilla. 

“Tässä talossa saa kasvaa tehtäväänsä, on helppo olla tuotannossa, kun tuntee ihmiset. Parasta on oikeastaan, kun saa olla läpi koko ketjun kaikkien kanssa tekemisissä.”

Tuotekehitystiimissä on monipuolinen arki

Tuotekehityksen arjessa on harvoin kahta täysin samanlaista päivää. Valjakan ja Viilin arkeen kuuluu esimerkiksi tutkailla asiakkaan ehdottamia tarpeita tai uusia ominaisuuksia. Jos idea näyttää toteuttamiskelpoiselta, sitä voidaan mennä kokeilemaan suoraan tuotantoon. Joskus työhön otetaan otetta laboratoriosta. Tuotekehitystyö on monipuolista eivätkä useimmat kehitysprojektit mene saman kaavan mukaan. 

Viili kertoo työssään olevan paljon hyvää. “Itse tykkään, että tekeminen on monipuolista ja pystyn tekemään kokeiluja. On aina palkitsevaa, kun tulee onnistumisia. Työssä on paljon yhteyksiä muihin talon toimijoihin ja tietotaito omassa tiimissä on aika suurta, melkein tiedetään kaikesta kaikki”, Viili kertoo. 

Tiimissä pärjää Valjakan ja Viilin mukaan hyvin ihmisten kanssa toimeen tuleva tekijä. “Tässä työssä tarvitsee myös stressi- ja paineensietokykyä, pitää osata organisoida ja priorisoida”, Valjakka sanoo. “Niin, ja tuotekehityshommissa pitää osata etsiä projekti-ideoita ja olla oma-aloitteinen”, Viili päättää.

Kansainvälinen ulottuvuus on aina mukana

Tuotekehitystiimin työssä pääsee moneen mukaan: osaksi kansainvälistä verkostoa, tapaamaan asiakkaita, toimittajia ja tutkijoita. “Tietenkin on mahdollista oppia kaikki puulevyjen valmistuksesta ja käytöstä ihan ekspertiksi saakka”, Riitta Ahokas toteaa.

Yhtenä tärkeänä linkkinä onkin Andreas Strauch, joka työskentelee ison osan ajastaan kotikonttoriltaan Pohjois-Saksassa – ellei sitten ole käymässä Suomessa, Keski-Euroopassa lukuisilla toimittajakäynneillä tai messuvierailuilla etsimässä uusia ideoita. 

Strauch on työskennellyt Koskisella yhdeksän vuotta ja nauttii työnsä tarjoamasta vapaudesta sekä Koskisen tarjoamasta yhteisöstä. 

“Aina voi soittaa, jos on kysyttävää tai kaipaa uusia ideoita. Talossa on paljon tietoa ja heti tulee vastaus, onko vaikka jotain ratkaisua jo toteutettu. Työskentelen Koskisella todella mielelläni, me pohjoissaksalaiset taidamme olla sopivasti samalla tavalla viileitä kuin te suomalaisetkin”, Strauch toteaa.

RDI Manager Riitta Ahokkaan luotsaaman Koskisen tuotekehitystiimin muodostavat tuotepäälliköt Päivi Andersson, Heidi Pesonen ja Eemi Valjakka, projektipäälliköt Maria Routo ja Andreas Strauch sekä projekti-insinööri Asko Viili. (kuvassa vasemmalta Eemi, Maria, Riitta ja Asko
Riitta Ahokas

Riitta Ahokas

RDI Manager

+358 40 553 4410

riitta.ahokas@koskisen.com