3.6.2021

”Uskoa tulevaan” – sanoo metsäkoneurakoitsija Metsäkone Meronen

Metsäkone Meronen

Metsäkone Meronen on Koskisen pitkäaikainen urakoitsija, joka on aloittanut metsäkonetyöt Koskiselle 2006. Yhtiön perustaja Juha Meronen aloitti metsäkourakoinnin aikanaan 1995 maataloustraktoripohjaisella Valtralla. Konekantaa on uudistettu ja lisätty vuosien myötä ja nykyisellään heillä on kaksi Komatsun hakkuukonetta ja kaksi Komatsun ajokonetta, jotka kaikki työskentelevät Koskisen hakkuutyömailla ympäri vuoden.

Metsäkone Merosen omistajat Juha ja hänen poikansa Sami hankkivat uuden päätehakkuille sopivan hakkuukoneen kesän korvalle. Sami näkee uskoa tulevaan: ”Koskisen puuntarve on ollut vakaa ja näkymät näyttävät hyviltä, joten tähän tilanteeseen on hyvä investoida uuteen koneeseen”. Merosen hakkuumäärät ovat vuosittain olleet noin 70- 80 000 mottia pääasiassa Mäntsälän alueella.

Yhtiön palveluksessa on neljä kokoaikaista työntekijää. Uuden koneen kuljettaja Santtu Kanervo kertoo olevansa tyytyväinen uuteen Komatsu 931 xc koneeseen: ” Meroset kuuntelivat myös kuskin toiveita uuden koneen varustuksessa ja hyvin istuu kone kuskin käteen”.  Uusi kone työskentelee pääsääntöisesti päätehakkuuleimikoilla ja järeämmillä harvennuksilla. Toinen, kooltaan pienempi Komatsu 901 tx hakkaa enemmän pieniläpimittaisempia harvennushakkuita.

Sahan tarve puusta on kova, joten antaa terän laulaa. Urakoitsijoilla, samoin kuin meillä puunhankinnan työntekijöillä on uskoa tulevaan!