9.9.2022

Habitaren EcoDesign-näyttelyssä palkitut työt

EcoDesign on kutsunäyttely, joka koostuu ansioituneiden muotoilun ammattilaisten sekä nuorten suunnittelijalupausten näkemyksistä mm. etätyökalusteista, kierrätysmateriaalien säilytysratkaisuista, monitoimikalusteista, valaisimista, tuoleista ja uudesta sellutekstiilin käytöstä, esillä on 34 työtä.

Ensimmäistä kertaa on nähtävillä esimerkkejä huonekaluihin ja sisustamiseen tarkoitetun tulevaisuuden sellukuitupohjaisen tekstiilin, sekä fossiilittoman ZERO-kalustelevyn käytöstä.

Ecodesign-näyttelyssä palkittiin parhaiten näyttelyn kriteerit omaavat tuotteet. Raadissa Koskiselta olivat Linda Ratu ja Jenni Vänskä.

Koskisen palkitsi kaksi suunnittelijaa; Esa Vesmasen ja Jussi Mannin.

Linda kertoo miksi kyseiset työt palkittiin:

”Koskisen arvoja ovat muun muassa luovuus ja rohkeus. Näissä molemmissa töissä oli rohkeasti ja luovasti käytetty meidän Zeroa materiaalina ja annettu sen näkyä! Kalustelevyä ei oltu häpeilty tai peitelty, vaan se sai arvoisensa paikan valokeilassa.

Halusimme valita palkittaviksi töiksi sellaiset, jotka vastasivat tehtävänannon kriteerejä, eli tuotteen piti olla kestävä, materiaaleiltaan ekologinen, kierrätettävissä ja tietysti myös tuotantokelpoinen.

Muotoilijakonkari Esan työssä arvostimme kekseliäisyyttä ja monikäyttöisyyttä. Lopputulos on muokattavissa jokaisen käyttäjän näköiseksi ja taipuisi varmasti monenlaiseksi kodin kalusteeksi.

Halusimme myös tukea opiskelijaa, joten Jussi valikoitui toisen palkinnon saajaksi. Hänen suunnittelemansa kaluste oli upeasti pintakäsitelty kasvipohjaisella öljyvahalla ja se oli huolitellun näköinen. Zero-levyn tumma väri tuli upeasti esille.”

Habitare EcoDesign Esa Vesmanen
Esa Vesmasen työ
Habitare EcoDesign Jussi Mannin
Jussi Mannin työ