20.7.2021

Koskisen palosuojatut UTS-paneelit Keravanjoen monitoimitalossa

Koskisen palosuojattua paneelia tehtaalla käsittelyssä.

Keravan kaupungin rakennuttama Keravanjoen monitoimitalo valmistuu syksyllä 2021. Allianssimallilla toteutetun rakennuksen suunnittelussa huomio kiinnitettiin muunneltavuuteen, terveellisyyteen sekä alhaisiin energiakustannuksiin. Puuta on käytetty sekä julkisivussa että sisätiloissa.

”Allianssimallissa rakennuttaja, suunnittelijat ja rakentajat muodostavat yhdessä projektiorganisaation. Hankkeessa olivat Keravan kaupungin lisäksi mukana mm. Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen, YIT ja WSP Finland. Julkisivujen palosuojatut kuusipaneelit ja koolaukset toimitti Koskisen Oy.

Päätypontatut, tavanomaista paksummat 28×95 mm UTS-paneelit palosuojattiin Koskisen tehtaalla sävytetyllä Nordtreatin DECO -palonsuoja-aineella. Myös paneelien alla tarvittavat palosuojatut koolaukset palosuojakäsitteli ja toimitti Koskisen. Tuotteet täyttävät SFS EN 13501-1 -standardin mukaisesti paloluokan B-s1, d0 vaatimukset.

“Tuotteiden laatu on meille tärkeä kilpailukeino. Palosuojatuilla tuotteillamme on Euroluokan standardin mukainen paloluokitus ja CE-merkintä. Tämä oli ensimmäinen kohde, johon toimitimme NT DECOlla palosuojattuja tuotteita. Nordtreatin tarkka menekkilaskuri piti hyvin paikkansa, ja saimme ensimmäisellä kerralla erinomaista teknistä tukea paikan päällä.”

Argo Vinkman, Osastopäällikkö saha ja tukkilajittelu, Koskisen Oy

Puutuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja siksi myös palosuojattujen tuotteiden kysyntä lisääntyy. Koskisen palosuojatut puutuotteet menevät tällä hetkellä kohdekohtaisina toimituksina kotimaan julkisen rakentamisen kohteisiin.

“Kehitämme mielellämme uusia pintakäsiteltyjä tuotteita ja niiden teollisia käsittelymenetelmiä yhteistyössä tuotannon, myynnin ja tuotevalmistajien kanssa. Yhteydenpito ja yhteistyö Nordtreatin kanssa on kestänyt jo pidempään ja on erittäin sujuvaa.”

Argo Vinkman, Osastopäällikkö saha ja tukkilajittelu, Koskisen Oy

Lähde ja alkuperäinen artikkeli Nordtreatin sivuilla:

https://www.nordtreat.com/fi/referenssit/keravanjoen-monitoimitalo