25.8.2020

KoskiShip toimii kalastusaluksissa

Koskisen valloittaa uusia kuljetusvälinemarkkinoita toimittamalla seinä- ja kattolevyjä kalastusaluksiin. Laivavarustamot maailmalla ovat löytäneet KoskiShip-vanerista loistavan vaihtoehdon kalastusalusten sisätiloihin.

Yhden kalastusaluksen valmistamiseen menee telakalla 14 kuukautta, kyse on siis varsin mittavasta projektista. Kalastusalus rakennetaan tietenkin päätehtäväänsä kalastusta varten, mutta samalla sen sisälle rakennetaan pienimuotoinen kalatehdas, jossa maailman merillä pyydettävät kalat jalostetaan ja pakastetaan. Aluksen saapuessa satamaan kalat ovat heti valmiita toimitettavaksi eteenpäin.

Varustamojen materiaalihankinnoista päättävät henkilöt ovat vastaanottaneet innolla suomalaisesta koivuvanerista valmistetun KoskiShip-levyn. Juuri asiakaskäynniltä palanneet vanerin asiakaspalvelupäälliköt Päivi Andersson ja Timo Linna kertovat varustamon henkilöstön olleen aivan haltioissaan KoskiShip levyistä.

Helppo työstää ja nopea asentaa

– Helppo työstettävyys, nopea asentaminen ja suojakalvoasennuksen aikana ilahduttivat myös asentajia, kuvailee Päivi Andersson laivatyömaalta kuultuja kommentteja.

Levyt toimitetaan neljältä sivulta pontattuna 600*2400 mitassa, jolloin niiden käsittely on kätevää ahtaissakin asennustiloissa. Valmiiksi ympäripontatut levyt on helppo kiinnittää paikalleen, kun ei tarvitse asentaa erityisiä kiinnityslistoja. Saumoista saadaan vedenpitävä asennuksen yhteydessä lisättävällä massalla.

Soveltuu myös kylmätiloihin 

Kalanjalostustilojen hygieniavaatimukset ovat kovat ja siksi myös seinien sekä kattojen pintamateriaalilta vaaditaan erityistä kestävyyttä ja helppoa puhtaanapitoa.  Koskisen valmistama KoskiShip levy täyttää hygieniavaatimukset ja ennen markkinoille viemistä asia tutkittiin tarkoin. Tuote täyttää EU Direktiivit “2002/72/EC and the amendments for plastics in food – contact” sekä “2002/178/EC on traceability of materials and devices in food – contact”.

KoskiShip-levyjen pinta on suojattu suojakalvolla, mikä estää levyjen naarmuuntumisen asennuksen aikana. Pinnan on säilyttävä ehjänä asennuksen ajan, jotta puhdistus työkäytössä on helppoa ja vaaditusta hygieniatasosta voidaan pitää kiinni.

– Asiakkaat kiittävät erityisesti levyjen puhtaan valkoista ja kiiltävää pintaa, joka kestää kovaakin kulutusta ja puhdistuu käytön jälkeen hyvin, kertoo Timo Linna

Sekä koivuvaneri että ABS-pinnoite kestävät molemmat erinomaisesti pakkasta, jonka takia KoskiShip levyjä käytetään myös kalastusalusten pakastustilojen sisäpinnoissa.

KoskiShip-levyjen pintamateriaali on korkeakiiltoista ja kestävää ABS-muovista valmistettua pinnoitetta. Samasta muoviaineesta valmistetaan mm. tuttuja arjen käyttöesineitä kuten aurinkolasien sankoja, oven kahvoja, mattopuukkoja, pelastusrenkaita, kypäröitä ja sitä voi löytyä myös tietokoneesi tai autosi komponenteista.