11.12.2020

Koskitukki Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi Juha Vanhainen

Koskisen konsernin toimintoja ohjaavan emoyhtiön Koskitukki Oy:n hallituksen puheenjohtajana on aloittanut 1.12.2020 alkaen Juha Vanhainen. Vuodesta 2014 lähtien hallituksen puheenjohtajana toiminut Markku Pohjola jättää paikkansa hallituksessa.

”Olen toiminut hallituksen puheenjohtajana kuuden vuoden ajan ja nyt on hyvä hetki vaihtaa puheenjohtajuutta”, Markku Pohjola toteaa.

”Kuluneina vuosina yhtiö on läpikäynyt merkittävän uudistumisen. Kannattamattomia toimintoja on karsittu ja keskittymällä ydintoimintoihin saha- ja levyteollisuuteen olemme luoneet perustan parantuneelle kilpailukyvylle sekä tuloksenteolle. Näkymät ovat valoisat, ei vähiten sahateollisuutta uudistavan investointihankkeen myötä. Jätän hyvillä mielin hallituksen ohjat Juha Vanhaisen osaaviin käsiin.  Yhteistyöstä kiittäen toivotan yhtiölle ja kaikille sen piirissä työskenteleville menestystä.”

Uusi hallituksen puheenjohtaja Juha Vanhainen aloitti Koskitukin hallituksen jäsenenä huhtikuussa 2020.

Juha Vanhainen

Juha Vanhaisella on laaja kokemus hallitustyöskentelystä eri yhtiöissä, tällä hetkellä hän on Ponsse Oyj:n ja Wihuri Groupin hallituksen jäsen. Aiempaa hallituskokemusta hänelle on karttunut mm. Ekokem Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Pohjolan Voima Oy:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä Metsäteollisuus Ry:n hallituksen puheenjohtajana.

”Koskisen on perinteikäs, hyvämaineinen ja hyvän brändin omaava kansainvälinen puutuotteiden erikoisosaaja. Otan luottavaisena vastaan hallituksen puheenjohtajan tehtävän Markun menestyksekkäästi hoitaman kauden jälkeen. Yhtiö on viime vuosina parantanut taloudellista asemaansa merkittävästi ja se toteuttaa strategista suunnitelmaansa. Yksi hallituksen lähiajan päätehtävistä on jatkaa yhdessä toimivan johdon kanssa mittavan, sahateollisuuden ja koko yhtiön strategian kannalta keskeisen investoinnin valmistelua ja toteuttamista.”

Muutoksen myötä Koskitukki Oy:n hallituksessa istuu viisi jäsentä. Hallituksen puheenjohtajana Juha Vanhainen, hallituksen jäseninä Hanna Sievinen ja Kalle Reponen sekä omistajat Eva Wathén ja Kari Koskinen.