Kesätöihin Koskiselle

Haluatko tehdä ilmastomyönteistä kesätyötä, osana uusiutuvan raaka-aineen jalostus- ja toimitusketjua? Hae Koskiselle kesätöihin 15.3.2023 mennessä.

Tulevana kesänä työllistämme noin 70 kesätyöntekijää pääasiassa saha- ja levyteollisuuden tuotannon ja kunnossapidon tehtäviin, mutta tarjolla on myös muutama paikka myynnin ja tuotannon tukitoiminnoissa sekä puunhankinnassa. Myös 16 vuotta täyttäneet voivat hakea palovartijaksi 2-5 viikoksi. Kesätyö on upea mahdollisuus hankkia uusia kokemuksia.

Arvostamme toki aikaisempaa työkokemusta, mutta kokemus puuteollisuudesta ei ole välttämätön, vaan asenteesi työntekoon ratkaisee.

Alhaalta löydät listan avoinna olevista tehtävistä ja pääset työnhakulomakkeelle, sekä hakuohjeille työtehtävien alla olevasta painikkeesta. Laitathan hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä valintoja tehdään jo hakuajan kuluessa. Hakuaika kesätöihin päättyy 15.3..2023, poislukien puunhankinnan kesätyöpaikat, joihin hakuaika päättyy 31.1.2023.

Laadusta tekijä tunnetaan. Koskisen.

Koskisen on yli satavuotias puunjalostusyritys. Vuosikymmenien saatossa meistä on hioutunut kansainvälinen puutuotteiden ja puunjalostuksen erikoisosaaja. ​​Meitä koskislaisia on kaikkiaan noin 900. Toimipaikkamme Suomessa sijaitsevat Järvelässä ja Hirvensalmella. Toimintaamme ohjaavat arvot ovat luottamus, rohkeus, luovuus ja tuloksellisuus.

Koskisen on vastuullinen työnantaja

Meillä Koskisella vastuullisuus näkyy jokapäiväisessä työssä ja kaikessa tekemisessä.

Meille on tärkeää olla myös reilu työnantaja.  Olemme sitoutuneet vastuullisen työpaikan periaatteisiin, jotka varmistavat sinulle mielekkään kesätyökokemuksen:

1. Kunnioitamme työnhakijaa. 
2. Perehdytämme työhön kunnolla. 
3. Esihenkilömme ovat työntekijöitä varten
4. Tarjoamamme työ on merkityksellistä, jossa saa kehittyä.
5. Puutumme syrjivään kohteluun heti.
6. Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista.
7. Maksamme kohtuullista palkkaa. 

Koskisen kesätyöpaikat 2023

Puunhankinta

JÄRVELÄ, ETELÄ-SUOMI, ETELÄ-SAVO
3 Kenttätyöharjoittelijaa.
HUOM!
Haku 31.01.2023 mennessä

Lujaa suomalaista sahatavaraa

Saha

JÄRVELÄ
4 tuotannon työntekijää.

Räätälöityä vaneria uusiutuvasta raaka-aineesta.

Levyteollisuus

JÄRVELÄ
10 tuotannon työntekijää.
1 projektityöntekijä.

HIRVENSALMI
2 tuotantötyöntekijää.

Palovahti

JÄRVELÄ
35 palovartijaa.
Myös alle 18-vuotiaat huomioidaan.

Kunnossapito, logistiikka

JÄRVELÄ
3 kone- ja mekatroniikka ja
3 sähköinsinööriopiskelijaa.

Kesätyökokemuksia Koskiselta

Puunhankinta, Jere

Metsätalousinsinööriksi opiskeleva Jere työskenteli kesän 2022 Koskisen puunhankinnassa. Työtehtäviin kuului muun muassa leimikoiden rajaaminen ja tienvarsivarastojen inventointi. Lisäksi Jeren vastuulla oli heinäkuun ajan Heinolan ja Kouvolan alueiden auto- ja risunajotilien teko. Kesä koskislaisena on selkeyttänyt suunnitelmia tulevan työuran suhteen. Jere ei ole päivääkään katunut alavalintaansa. Hän kertoo nauttineensa kesästä ja työstä Koskisella todella paljon.

Myyntiassistentti, Laura

Metsäekonomiaa opiskeleva Laura työskenteli kesän 2022 sahateollisuuden myyntiassistenttina. Työpäivät kuluivat toimituksia laskuttaessa sekä niihin vaadittavia dokumentteja laatiessa. Laura pääsi tekemään monipuolisesti yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, sekä tutustumaan sahateollisuuden vientiin. Opinnoista sai hyvin tukea tehtävien suorittamiseen. Koskisella työskentely oli monipuolista eikä yksikään työpäivä ollut samanlainen. ”Ehdottomasti paras asia tässä työssä on ollut Koskisen työyhteisö, johon on ollut helppo kokea kuuluvansa jo ensimmäisestä päivästä lähtien.”

Sahatyöntekijä, Pinja

Metsätieteiden, tarkemmin metsien ekologian ja käytön opiskelija Pinja työskenteli kesän 2022 sahateollisuudessa. Hän toimi pääsääntöisesti lajittelijana höyläämössä, jossa työtehtäviin kuului muun muassa höylätyn sahatavaran laadunvalvonta ja tuotteiden paketointi. Töiden ohella tehdyt tutustumiskierrokset mm. maalaamoon antoivat hyvän kokonaiskuvan tuotantolaitoksen toiminnasta. Pinja pääsikin hyödyntämään opintojen teoriaa käytäntöön. Hänelle kesätyökokemus erityisesti oppimisen kannalta oli antoisa! Pinja antaa erityismaininnan mukavalle työporukalle, jonka ansiosta töihin oli aina kiva tulla.

Myyntireskontra, Netta

Tradenomiopiskelija Netta on työskenteli kesän 2022 taloudessa, tarkemmin myyntireskontrassa. Työtehtäviä olivat mm. suoritusten kohdistaminen, laskutus sekä saatavien seuranta. Työhön kuului myös monet muut talouteen liittyvät tehtävät. Parasta hänen työssään oli, kun sai oppia ja oivaltaa uusia asioita, sekä todella mukava ja kannustava tiimi, jolta sai aina apua.” Paras tunne tässä työssä oli ehdottomasti, kun huomaa kuinka paljon on oppinut ja kehittynyt lyhyessäkin ajassa.” Kesän jälkeen Netta on jatkanut koskislaisena opintojensa ohella. 

Q&A –vastauksia yleisimpiin kesätyötä koskeviin kysymyksiin

Millaisia työajat ovat?

Saha- ja levyteollisuuden tehtävissä työtä tehdään kahdessa (aamuvuoro 06-14.30 ja iltavuoro 14.30-23) ja kolmessa vuorossa (aamuvuoro 06-14, iltavuoro 14-22,  yövuoro 22-06) riippuen työpisteestä . Alle 18-vuotiaiden työ sijoittuu 06-22 välille.

Saako Koskisella hyvää palkkaa?

Meillä maksetaan reilua palkkaa, joka perustuu työn vaativuuteen ja työkokemukseen.

Millaiset ovat kulkuyhteydet Järvelään?

Järvelä sijaitsee reilut 30 km Lahdesta ja Riihimäeltä, tehdas sijoittuu Järvelän keskustaan 10 min kävelymatkan päähän rautatieasemalta. Osa sahan (jalostuksen) työpaikoista sijaitsee noin 3 km päässä Järvelän keskustasta Mäntsälän suuntaan. Juna kulkee kerran tunnissa, Lahden suunnalta ehtii aamuvuoroonkin hyvin, mutta Riihimäen suunalta ei valitettavasti. Linja-autoyhteyksiä Järvelään ei oikeastaan ole. Joten mikäli joudut kulkemaan kauempaa, tarvitset oman kulkuneuvon. Varmistathan omat kulkumahdollisuutesi aina ennen työpaikan hakemista/ vastaanottamista.

Millainen on hyvä työhakemus?

Hakemuksessa kerrot kuka olet ja miksi olet hakemassa kyseistä kesätyöpaikkaa ja juuri sinä olisit hyvä hakemaasi tehtävään. Kerro lyhyesti myös motivaatiostasi ja vahvuuksistasi. Muista mainita myös, jos sinulla on kiinnostusta jatkaa työskentelyä syksyllä opintojen ohella. Ja lopuksi kannattaa lopuksi vielä tarkistaa ettei ole kirjoitusvirheitä.

Hyvässä CV:ssä on perustietojen (yhteystiedot ja koulutus) lisäksi osaamisalueesi ja taitosi. Kerro myös aiemmasta  työkokemusta.  Jos aiempaa työkokemusta ei ole vielä kertynyt, kerro harrastuksistasi ja kerro, mitä taitoja olet niissä oppinut.

Tutustu vaneritehtaaseemme

Mikko kertoo työstään vaneritehtaalla

Tutustu sahatavaran valmistukseen ja sen jatkojalostukseen

Tutustu lastulevytehtaamme toimintaan