Ohutvaneri erinomainen materiaali huonekalujen suunnittelussa

Ohut koivuvaneri on erinomainen materiaali huonekaluille ja desing-valaisimille monista syistä. Se on vahva ja kestävä materiaali, joka sietää käyttöä. Ohutviiluvanerissa on myös kaunis puupinta, ominaisuus, joka on erittäin tärkeä sisustustuotteissa.

Heinolan Vesileikkaus Oy:n perustaja Heikki Saastamoinen tutustui Koskisen ohutviiluvaneriin 90-luvulla, kun hän opiskeli huonekalupuusepäksi. Jo tuolloin kaunis vaneripinta teki vaikutuksen häneen. Koskisen ohutviiluvaneri ja Saastamoinen tapasivat jälleen vuosia myöhemmin, kun Heinolan Vesileikkaus alkoi koota suomalaisia ​​designvalaisimia Koskisen ohuesta koivuvanerista. Myöhemmin Heinolan Vesileikkauksen liiketoiminnan painopiste on siirtynyt huonekalujen kokoonpanosta huonekalujen suunnitteluun ja tuotantoon. Vaikka liiketoiminnan painopiste on muuttunut, jäljelle jää vain Koskisen ohutviiluvaneri, joka on Heinolan Vesileikkaus Oy: n uuden tuotesarjan Kliks materiaali (http://www.kliks.fi/).

”Huonekalujen ja lamppujen ohut vaneri on erinomainen monista syistä. Se on kestävä ja ympäristöystävällinen materiaali, joka sietää käyttöä. Näiden ominaisuuksien lisäksi ohutviiluvaneri on myös kaunis, mikä on erittäin tärkeää sisustustuotteissa. Koskisen ohutviiluvanerivanerilla on poikkeuksellisen kaunis vaneripinta ”, kertoo Heikki Saastamoinen.

Saastamoisen mukaan ohutviiluvanerin yksi etu on monitoimisuus. Tasainen laatu varmistaa, että materiaali näyttää aina hyvältä riippumatta siitä, käytetäänkö sitä suurempien tai pienempien pintojen materiaalina.

Pitkäikäiset ja laadukkaat vanerikalusteet

Tällä hetkellä Heinolan Vesileikkauksen huonekalukokoelma koostuu vanerista valmistetuista säilytysratkaisuista. Kaupungistuminen on vauhdittanut siirtymistä kaupunkeihin, joissa asuu pienemmissä huoneistoissa, mikä lisää hyvännäköisten varastointiratkaisujen tarvetta. Laatutietoiset asiakkaat etsivät huonekaluratkaisuja, jotka ovat kestäviä kahdella tavalla: ne ovat kestäviä ja niiden suunnittelu on ajatonta.

”Tavoitteenamme on valmistaa vuosikymmeniä kestäviä tuotteita, jotka on valmistettu korkealaatuisesta materiaalista. Kliks-tuotteille Koskisen koivuinen ohutviiluvaneri on ainoa materiaali, jonka hyväksyn ”, Saastamoinen kertoo.

Heikki Saastamoinen suunnittelee, kehittää ja testaa jatkuvasti uusia tuotteita. Tuotteiden materiaali on yleensä vaneri. ”Suunnittelen jatkuvasti uusia tuotteita. Useimmiten ne on valmistettu vanerista. Vain mielikuvitus on raja, kun ajatellaan vanerin käyttöä huonekaluissa. ”

Saastamoiselle tuotteiden kestävyys on erittäin tärkeää. ”Ihmiset, jotka eivät tunne ohutviiluvaneria, epäilevät joskus sen kestävyyttä, mutta 30 vuoden kokemukseni perusteella voin sanoa, että mitä tulee tähän kevyeen ja ohueseen materiaaliin, Koskisen ohutviiluvanerin kestävyys on vertaansa vailla ”

Tasainen laatu mahdollistaa materiaalihäviöiden minimoinnin

Huonekalujen valmistuksessa materiaalihävikki on väistämätöntä. Koskisen ohutviiluvaneri on hyvin homogeenista ja tasaista materiaalia, mikä mahdollistaa materiaalihäviön minimoinnin.
”Koskisen ohutviiluvanerin tasaisen laadun takia jokainen pala alusta loppuun on käyttökelpoinen. Suunnitteluni on tuottaa pienempiä huonekaluja häviökappaleista materiaalin käytön maksimoimiseksi. Minulla on jo suunnitelmia joulukoristeista tuleville kausille ”, kertoo Saastamoinen

Heinolan Vesileikkaus käyttää vesileikkaustekniikkaa materiaalien leikkaamiseen. Monimutkainen ja kallis tekniikka asettaa vaatimukset sekä toimittajalle että materiaalille.

”Itse vesileikkaus on varsin haastava ja kallis tekniikka, joten kokemukseni mukaan vain korkealaatuiset materiaalit ovat leikkaamisen arvoisia ja siksi käytän Koskisen vaneria”, Saastamoinen päättää.