Hyvälaatuisilla taimilla ja siemenillä sekä ammattitaitoisten tekijöiden avulla varmistat hyvän alun uudelle metsällesi.

Metsän istutus ja kylvö

Hyvälaatuisilla taimilla ja siemenillä sekä ammattitaitoisten tekijöiden avulla varmistat hyvän alun uudelle metsällesi.

Taimet

Meidän kauttamme saat laadukkaat taimet. Valikoimastamme löytyvät kuusen, männyn ja koivun taimet. Tarjolla on saatavuudesta riippuen myös erikoispuiden taimia.

Vuosittain toimitamme lähes miljoona taimea yli 500 hehtaarin alueelle. Suurin osa myymistämme taimista on 2-vuotiaita kuusen taimia. Sopiva taimi valikoituu aina kasvupaikan mukaan. Toimittamamme männyn ja koivun taimet ovat pääosin yksivuotiaita.

Valtaosa taimista on pakkasvarastoituja, joten niitä pitää sulattaa viikosta kahteen. Sulavat taimet pitää säilyttää varjoisassa paikassa ja avata taimilaatikoiden tuuletusaukot. Sulamisen seuraaminen on tärkeää, koska sulanut taimi tarvitsee kastelua ja huolenpitoa. Istutettaessa taimen juuripaakun pitää valua vettä puristettaessa.

Kaikkien toimittamiemme taimien istuttaminen onnistuu kätevästi istutusputkella. Kevät ja kesä ovat vilkkainta taimen istutusaikaa, mutta käytännössä taimien istuttaminen onnistuu hyvin niin kauan kuin maa on sula ja lämmin. Uudistettavalle metsäalalle istutetaan 1600–2500 taimea hehtaarille riippuen puulajista

Kylvö

Meidän kauttamme saat tarvitsemasi kylvösiemenet. Kylvö on sopiva ja kustannustehokas menetelmä etenkin männyn uudistamiseen kuivahkoilla tai karummilla kankailla, jossa kilpailevaa vesakkoa ja kasvillisuutta on vähemmän. Kylvö tehdään useimmiten koneellisesti äestyksen yhteydessä, mutta se onnistuu myös metsurin tekemänä.

Taimikon istutuksen ja metsän kylvön jälkeisinä vuosina on tärkeää tarpeen mukaan huolehtia täydennysistutuksesta, varhaisperkauksesta ja taimikonhoidosta.

Metsän uudistus, taimien istutus tai siementen kylvö ovat meille kiinteä osa puukauppaa. Autamme mielellämme oikean uudistamistavan ja puulajin valinnassa. Istutuksista vastaavat ammattitaitoiset kumppanimme, joilla on silmää ja osaamista työn tekemiseen